Visie op Gezamenlijke Dienstverlening

De visie op gezamenlijke dienstverlening geeft richting voor iedereen die bij de overheid werkt om overheidsbreed en met elkaar dienstverlening te ontwerpen en uit te voeren die aansluit op de leefwereld van mensen.

Deze visie is geschreven voor iedere medewerker bij de overheid. Het is een vertrekpunt voor het samen verder ontwikkelen van overheidsdienstverlening. De ambtelijke bestuurders worden uitgenodigd om in hun eigen organisatie én samen met andere overheidsorganisaties in actie komen, door met de beschreven ontwerpafspraken aan de slag te gaan en deze te vertalen naar concrete kaders en standaarden voor samenwerken.

De visie op gezamenlijke dienstverlening is in 2021 ontwikkeld vanuit het handelingsperspectief ‘Toekomstbestendige dienstverlening’ en is in 2023 geactualiseerd.

Het handelingsperspectief Toekomstbestendige dienstverlening valt onder de 7 opgaven die we als overheid ‘doorzetten en uitbouwen’ en is onderdeel geworden van de opgave Werken aan toekomstbestendige, overheidsbrede publieke dienstverlening.